Black Friday frågor och svar

Det finns en hel del frågor om Black Friday och här gör vi vårt bästa för att besvara så många som möjligt av dem.

Just nu besvarar vi 12 frågor och listar dem här nedanför efter hur vanliga och populära de är.

När är Black Friday 2019?

Black Friday är fredagen 29/11 (29 november) 2019. Är du intresserad så kan vi berätta att Blöack Friday alltid är den fjärde fredagen i november. Men flera affärer kommer tjuvstarta under hela veckan eller i vissa fall ännu tidigare. Så håll koll här på sajten och prenumerera på vårt nyhetsbrev. Se alla Black Friday-datum här.

Vad är Black Friday?

Black Friday är en shoppingdag som har sitt ursprung i USA och fick sin nuvarande form redan 1980. Fonomenet har spridit sig runt om i världen de senaste 10 åren och i Sverige har dagen varit populär och vuxit rejält sedan 2012.

Vad betyder Black Friday?

Idag betyder Black Friday att nästan alla affärer har olika Black Friday-erbjudanden som i många fall slår de på andra reor , shoppinghögtider och rabatt-tillfällen.

I vilket land startade Black Friday?

Black Friday startade i Philadelphia, USA redan 1950 men berodde då på att polisen kallade det så. Anledningen var att det var en stor amerikansk fotboll-match mellan armén och flottan vilket gjorde att de flesta åkte in till stan. Det resulterade i att polisen inte kunde vara lediga som alla andra och dessutom var tvugna att jobba extra långa skift. Det var inte förrän i slutet av 80-talet som dagen började få en ny innebörd p.g.a. alla affärer som började erbjuda bra rabatter på sina produkter.

Hur länge varar Black Friday?

Tidigare har Black Friday begränsats till bara fredagen som den infaller på. Men på senare år har det ändrats och fler och fler affärer väljer att tjuvstarta en eller flera dagar. Det har skapat en del nya begrepp som Black Weekend som är från fredagen ända till måndagen när Cyber Monday tar över. Black Week som börjar måndagen innan Black Friday och sträcker sig ända till söndagen för att sedan följas upp med Cyber Monday.

Hur använder jag en rabattkod hos Coolstuff?

  • Handla som vanligt och klicka på Till kassa när du är nöjd.
  • I Kundvagn hittar du fältet Present/Rabattkod Under de produkter du valt.
  • Fyll i vår rabattkod i fältet och klicka på Lägg till.
  • Uppfyller ditt köp kraven för rabattkoden så kommer rabatten dras på din slutsumma.
  • Slutför ditt köp genom att följa stegen för betalning.

Vilka skickar Coolstuff sina paket med?

Coolstuff skickar sina paket med Schenker, PostNord och BudBee. För skrymmande produkter använder Coolstuff sig av DSV.

Hur kan jag betala hos Coolstuff?

Coolstuff använder sig av Klarna för betalningar. Det innebär att du kan betala direkt med kort (Visa, MasterCard och ASmerican Express), banköverföring eller via faktura. Direkt eller betala senare.

Finns Coolstuff på sociala medier?

Ja, Coolstuff finns på Facebook, Pintrest, YouTube och Instagram!

Vilka affärer har Black Friday-erbjudanden?

Numera har nästan alla någon form av Black Friday-erbjudanden. Frågan är mest hur bra och omfattande rabatterna är. Ett par exempel på affärer som storsatsar är CDON, Webhallen, Nelly och Boozt.

Hur stort är Black Friday i Sverige?

Black Friday har ökat enormt och sedan 2018 så har (nästan) alla någon rabatt under Black Friday och de stora aktörerna satsar enormt under de aktuella dagarna. Och med större konkurrens blir rabatterna och erbjudanden bara ännu bättre.

När slog Black Friday igenom i Sverige?

Vi har varit med sedan starten och utefter det vi sett så tycker vi att man kan säga att BF slog igenom i Sverige på riktigt 2016. Det var då det började dyka upp TV-reklam, helsidesannonser och alla stora varumärken hakade på tåget.

Senast uppdaterad: 06 augusti 2019