Vad är Black Friday?

Black Friday är den största shoppingdagen i USA eftersom många stora affärer och varumärken har stora rabatter, REA, prissänkningar, reor och andra erbjudanden på många produkter.

För att nämna några stora varumärken och butiker som har black friday-erbjudanden så finns Walmart, Sears, Dell, Target, Best buy, Toys’r’us (Toys are us) och många många fler!

I USA gällde Black Friday-erbjudanden från början endast i de fysiska affärerna och online först under Cyber Monday (därav namnet). Men med åren och internets utveckling så har Black Friday flytat ut på nätet och det finns i princip ingen anledning att besöka en affär för att fynda på Black Friday.

Black Friday anses även ofta vara starten på julklappsförsäljningen och har bara de senaste åren vuxit enormt i Sverige. Black-Friday.se är stolta över att vara den första och största sajten i Sverige som samlar alla erbjudanden!

Ska du köpa något i november eller december så är det en bra idé att vänta till Black Friday och/eller Cyber Monday eftersom du då lätt kan spara massor av pengar. Affärernas rabatter brukar vara mellan 10-50% och i vissa fall ännu mer. För de riktigt populära och heta produkterna bör du hänga på låser för att undvika att de säljer slut. Tidigare år har det hänt med mobiltelefoner, konsoler (Playstation 4, Xbox One), populära plagg och märkeskläder.